Beelitz-Heilstätten er et distrikt i byen Beelitz, og hjemmet til et stort sykehuskompleks på ca 60 bygninger, inkludert en kraftvarmeproduksjon som ble reist fra 1898 på etter arkitekten Heino Schmieden planer. Opprinnelig utformet som et sanatorium av arbeiderne i Berlin sitt helseforsikringsselskap. Komplekset var fra begynnelsen av første verdenskrig et militært sykehus for den keiserlige tyske hæren. I løpet av oktober og november 1916 var Adolf Hitler innlagt på Beelitz-Heilstätten etter å ha blitt såret i beinet ved slaget om Somme.
I 1945 ble Beelitz-Heilstätten okupert av Sovijets hærstyrker, og komplekset forble et sovjetisk militærsykehust til 1995, godt etter den tyske gjenforeningen. I desember 1990 ble Erich Honecker innlagt til Beelitz-Heilstätten etter å ha blitt tvunget til å fratre som leder av den østtyske regjeringen.
Etter sovjets tilbaketrekning ble det forsøkt å privatisere komplekset, men det var ikke helt vellykkede. Noen deler av sykehuset forble i drift som et nevrologisk rehabiliteringssenter og som et senter for forskning og omsorg for ofre for Parkinson. Resten av komplekset, inkludert kirurgi, psykiatrisk avdeling og skytebanen, ble forlatt i 1994. Fra og med 2007 var ingen av de forlatte sykehusbygningene eller området rundt sikret, noe som gir området følelsen av en spøkelsesby . Dette har gjort Beelitz-Heilstätten til en destinasjon for nysgjerrige besøkende og et filmsett for filmer som The Pianist i 2002, Rammstein musikkvideoen, Mein Herz brennt, Valkyrie i 2008, og A Cure for Wellness i 2016. I dag, 2015, er dessverre flere av bygningene blitt avsperret.